HVERDAGEN

PÅ VESTERLUND EFTERSKOLE

Der er ingen fremtid i at bruge nutiden på at ærgre sig over fortiden, derfor gælder det om at få noget ud af efterskoleopholdet. På Vesterlund Efterskole har vi et meget højt aktivitetsniveau, her er der ingen dage, der er ens. Det handler derfor om at nyde hvert minut, for inden du får set dig om, er der gået et skoleår.

Dagsprogram

Hver morgen når du kl. 6.55 skal spise morgenmad, vil du møde et godmorgen fra morgentilsynet. Der er nemlig en tilsynslærer, der hver morgen spiser morgenmad med jer elever og giver eventuelle beskeder. Det er også tilsynslæreren du skal melde dig syg hos, hvis det er tilfældet. Morgenmaden er selvfølgelig obligatorisk, ligesom de øvrige to måltider, så du får energi til resten af dagen.

Herefter er der morgenoprydning på værelset, og så kan undervisningen begynde kl. 7.45. Vi har timer frem til kl.17.30, selvfølgelig afbrudt af pauser med forfriskninger, middagsmad og en middagspause.

Din hverdag vil være præget af vores fire profilfag, boglig undervisning, gymnastik, friluftsliv og musik / sang. Du kan læse mere om profiler her.

Derudover vælger du de valgfag, som har din interesse. På den måde sigter vi efter at sammensætte det skema og den hverdag, som du gerne vil have.

Lektielæsning og aftenerne

Vesterlund Efterskole er en gymnasieforberedende skole, derfor vægter vi selvfølgelig lektielæsningen. Når aftenrengøringen er klaret, er der en times lektielæsning fa kl. 18.45 – 19.45. Det kan foregå alene på værelset eller sammen med en kammerat i vores lektiecafé.

Hver aften, mandag til torsdag, kan du få hjælp til dine lektier af de lærere der har tilsyn. Det foregår i vores lektiecafé.

Travlt? Ja – men der er selvfølgelig også tid til at hygge dig med dine kammerater.

Når lektielæsningen er klaret, kan du hygge dig med dine kammerater og de lærere, der har tilsyn. Ofte vil der blive arrangeret forskellige aktiviteter, som du helt frivilligt kan deltage i. Det kan være alt fra en badmintonkamp i hallen eller spring i centeret til kakao og hygge i spisesalen.

Kl.22.00 siger I godnat til hinanden og går på værelserne, kl. 22.15 ligger du i din seng, og kl. 22.45 slukkes lyset.

Skolens trådløse internet vil være tilgængeligt fra morgen til aften, men slukket om natten.

Se eksempel på skema

FYSIOTERAPEUT

På Vesterlund Efterskole står tiden aldrig stille. Et normalt ugeforløb indeholder mange timers fysisk aktivitet. Det kræver en god fysisk grundform. Er din grundform ikke god nok, risikerer du at få en overbelastningsskade. Du kan naturligvis også bare være uheldig og komme til skade. I begge situationer kan du få behandling af vores dygtige fysioterapeut Morten Askjær.

Han behandler skaden og tilrettelægger et genoptræningsprogram, så du hurtigt kommer i gang med det der er sjovest – nemlig at deltage i alle idrætsaktiviteterne.

Hos skolens fysioterapeut kan du få:

• Professionel vurdering og skadesbehandling.

• Genoptræningsprogram.

• Tilrettelæggelse af træningsprogram, hvis du vil forbedre din fysiske form.

KOST & SUNDHED

Krop og kost er to ting, som unægtelig går hånd i hånd. På Vesterlund Efterskole indeholder et normalt ugeforløb mange timers fysisk aktivitet. Det kræver en god fysisk grundform og den rigtige kost. Derfor sammensætter vores dygtige køkkenpersonale en kostplan, der er tilpasset elevernes træning og kropslige udvikling. Desuden har vi ansat en fysioterapeut, der ugentligt kommer og behandler eventuelle skader eller hjælper os med forebyggelse af overbelastningsskader. Du kan på denne side læse mere om vores kostpolitik og vores fysioterapeut. Vi ønsker således at informere eleverne om sund kost og korrekt træning.

MFVM-webbanner-400x200.png
SmE_gr.png