top of page

MUSIK

MUSIKSHOW

I efteråret skal du sammen med resten af elevholdet opsætte et musikshow, hvor skolens sammenspilshold spiller musikken, mens resten af elevflokken synger i det store kor eller danser på dansegulvet. En helt igennem fantastisk og gennemført musikalsk forestilling, hvor vi løfter i flok, og hvor alle bliver en uundværlig brik.

Arbejdet påbegyndes allerede fra skoleårets start. I sangtimerne og på fastlagte dage, øver hele elevholdet som ét stort kor. Samtidig begynder sammenspilsholdene at indøve deres musiknumre. I november kulminerer det hele, hvor alle puslespillets brikker falder på plads i en forestilling af særlig høj kaliber.

Har du altid ønsket dig at stå på en scene og fyre de vildeste soul-fraseringer af foran et ellevildt publikum? Så er der gode nyheder, for på Vesterlund Efterskole får du mulighed for at nå ud over scenekanten med din sang. I løbet af efteråret arbejder hele skolen med årets musikshow, hvor du kan stille op som solist. Derigennem bærer du sammen med sammenspilsholdene et stort ansvar for musik-kens udtryk til elevholdets musikshow. Du kommer til at indtage scenen og stå i front.

GUITAR

Drømmer du om at lære eller videreudvikle dine færdigheder på guitar? Så har du muligheden her på Vesterlund Efterskole. Måske har du aldrig haft en guitar i hånden før, eller måske har du allerede din egen. Uanset niveau kan du vælge valgfaget guitar og lære at spille rock’n’roll, blues, pop eller rock eller alt derimellem. Hvad enten du spiller klassisk spansk, halvakustisk eller elguitar, giver vi dig muligheder for at udvikle dit guitarspil. Vores guitarist og musiklærer Brian Løvenholdt står klar til at rådgive og vise dig guitarspillets mange muligheder. 

Musik på Efterkole

KLAVER

Hvis dine hænder trænger til noget motion og smidighed, så får du ikke en bedre mulighed end at vælge klaver som valgfag! Ønsker du at fyre soloer af, spille lækre grooves eller akkompagnere til fællessang, så er valgfaget klaver noget for dig. I valgfaget klaver bliver du præsenteret for en bred vifte af genrer. Hvad enten du er nybegynder eller øvet tilpasses undervisningen til dit niveau. Vores pianist og musiklærer Simon står klar til at hjælpe og dygtiggøre dig i vores splinternye keylab, som indeholder 8 elektroniske keyboards, der bare venter på dig. 

Kor og musik på Vesterlund Efterskole

KOR & SOLIST

Har du altid ønsket dig at stå på en scene og fyre de vildeste soul fraseringer af foran et ellevildt publikum? Eller måske ønsker du at synge dig ind i folks hjerter og se tårevædede øjne hos tilskuerne? Så er der gode nyheder, for på Vesterlund Efterskole får du muligheden for at nå ud over scenekanten med din sang - både som solist og korist! I løbet af efteråret arbejder hele skolen på årets musikshow, hvor du kan stille op som solist og korist. For at komme i betragtning til disse altafgørende roller skal du til en audition, så vær klar på at give den gas og slippe din indre diva/crooner løs. Hvis musikshowet ikke er nok for dig, så kan du melde dig på sammenspil til foråret, hvor du kommer til at lave en professionel studieindspilning. Herudover kommer du til at optræde på Bråskovgård musikfestival og Vesterlund Efterskoles egen festival ”Open-Air” for flere hundrede efterskoleelever. 

SAMMENSPIL

Synes du, det er fedt at fyre den af sammen med dit efterskoleband? I sammenspil spiller vi de fedeste toner af både aktuelle kunstnere og de gamle klassikere. Om du er en garvet musiker eller du aldrig har spillet musik med andre, betyder det ingenting. Det eneste vi i valgfaget sammenspil forventer af dig er, at du brænder for musikken og elsker at spille sammen med andre. I efteråret øver vi op til det første store fællesprojekt i form af skolens musikshow.

 

Her kommer du til at spille en afgørende rolle i musikkens udtryk i en enorm produktion bestående af lyd, lys, scenografi, dans, kor og masser af energi foran hundredvis af mennesker. Herudover vil du i foråret skulle optræde på Bråskovgård Musikfestival og Vesterlund Efterskoles egen festival, Open Air, hvor vi inviterer forældre og søskende til en hyggelig eftermiddag i musikken tegn. 

Studieindspilning og musik på efterskole

STUDIEINDSPILNING

Drømmer du om at indspille musik i et professionelt lydstudie? Hvert år tager sammenspilsholdene en weekend til Lundgaard Studio, hvor vi sammen med tidligere elev og producer Mads Hye indspiller en række af jeres favoritnumre. I studiet oplever du, hvor fedt det er at indspille musik i professionelle omgivelser. Sammen med produceren og dine bandkammerater vil du opleve, hvordan et nummer tager sin form i den kreative og legende indspilningsproces.

ELEV UDTALELSE

”Alle de timer vi har brugt på at svede sammen til de obligatoriske gymnastiktimer og alle de sange vi sammen har sunget. At være en del af noget større er den vildeste følelse og det mest betydningsfulde jeg nogensinde har oplevet”.  

bottom of page