top of page

FRILUFTSLIV

FRILIFUFTSLV

BASIS FRILUFTSLIV

Når du vælger friluftsliv vil du tilegne dig en masse færdigheder, som du kan bruge i forskellige sammenhænge. 

Du vil lære at færdes i naturen, tænde bål, lave mad, samt få den rigtige viden omkring påklædning når du skal på Friluftstur. 

Du vil få mulighed for at opleve naturen og glæden ved at dyrke friluftsliv. 

Friluftsliv på Efterskole

KAJAK

Når du vælger friluftsliv, bliver de første aktiviteter, du stifter bekendtskab med sejlads. Herunder vil du opnå læring og færdigheder i kano- og kajaksejlads, samt blive udfordret både personligt og gruppevis. Som en del af sejladsen, bliver du certificeret efter dansk kano- og kajakforbunds ”EPP 1” uddannelse. Størstedelen af sejladsen foregår ved Rørbæk Sø, hvor Skjern Å har sit gennemløb. Området giver god mulighed for læring og leg i kano og kajak, samt en masse motion og skønne naturoplevelser. Du vil lære at padle din kano eller kajak gennem søer, åer eller gennem brusende bølger i åbent hav, f.eks. rundt om Fænø i Lillebælt, med primitiv overnatning på en øde ø.

Friluftsliv på Vesterlund

KLATRING

Det handler ikke bare om at nå toppen, men måden at nå toppen på. I friluftsliv stifter du bekendtskab med henholdsvis træklatring og vægklatring. Du bliver udfordret på din koordination og dine kreative bevægelsesmåder, når du skal forsøge at klatre til toppen. Det er spændende problemløsning og kræver mental og fysisk udholdenhed.

Skolen råder over en 10 meter høj klatrevæg, samt en masse høje træer, hvilket giver mulighed for at dygtiggøre og indlære den korrekte sikringsteknik. Vi lægger ud med træklatring og starter med at bestige nærområdets træer. Vi hopper fra gren til gren og får set skolen fra de svajende trækroner. Vi snuser til klippeklatring på Nordeuropas største kunstige bjerg i Viborg, eller prøver kræfter med indendørs klatring i Horsens. Vores sikringsteknik er efter Dansk Klatreforbunds normer.
 

MOUNTAINBIKE

I forbindelse med friluftsliv og vores skønne naturområde, er det oplagt at bevæge sig rundt i naturen på mountainbike. Du behøver ikke være verdensmester, men blot have lysten til at lære og udfordre dig selv. Vi træner de tekniske færdigheder i forbindelse med sving, kurveteknik, balanceøvelser og samarbejdsøvelser på mountainbike, inden vi bevæger os ud i naturen omkring Vesterlund.

Når tempoet og sværhedsgraden skal justeres, tager vi typisk en tur til Silkeborg eller Vejle for at prøve kræfter med professionelle singletracks. Skolen har 25 mountainbikes, som du er velkommen til at låne i undervisningen, men har du din egen, er du meget velkommen til at medbringe den.

VINTERFJELD 

Drømmer du om at opleve en helt unik og anderledes tur, så skal du med på vinterfjeld i Norge! 

 

I december rejser vi til Norge for at opleve og prøve kræfter med vinterfjeld, som består af skiløb på langrendsski, overnatning i minusgrader, topture og selvfølgelig en masse hygge. Vi garanterer, at du kommer helt tæt på dine kammerater under turen, da det kræver samarbejde, vilje og gå på mod. 

Vi starter alle med introduktion til langrend for at få den grundlæggende skiteknik i kroppen og få brugt alle vore muskler. Desuden mener vi, at langrendski er en af de mest fællesskabsstyrkende aktiviteter i sneen - det skal du glæde dig til.

Når du har lært den grundlæggende skiteknik, vil vi bevæge os ud det sneklædte landskab og op på de solrige bjergtoppe. 

Turen koster omkring 3500 kr. som dækker transport, forplejning, udstyr (langrendsski, støvler & stave). 

Friluftstur til Norge med efterskole

FRILUFTSTUR NORGE - TROLLAKTIV 

Drømmer du om at opleve en helt unik og anderledes tur, så skal du med på friluftstur til Norge i Kristi Himmelfartsferien. 

Har du lyst til at prøve kræfter med river rafting, river board, klatring og meget mere? Så skal du vælge friluftsliv og turen til Norge i maj måned. Det er en tur hvor det sociale, oplevelser, udfordringer og udvikling er i centrum. En ting er helt sikkert, vi kommer til at skubbe til dine grænser med sjove og udfordrende aktiviteter. 

Undervejs bor vi i lavuuer (tipier), laver mad på trangia-sæt og hygger omkring bålet i bedste efterskolestil. 

Turen koster omkring 2600 kr. som dækker transport, forplejning og 4 aktiviteter. 

ELEV UDTALELSE

”friluftsliv står for mig som fællesskab og hygge med gode venner”.

bottom of page