top of page

GYMNASTIK

GYMNASTIK
Efterskole Gymnastik

Oplev fællesskab og gymnastik på efterskole

Som elev på Vesterlund Efterskole vil du opleve gymnastiktimer, der er hjertet i vores fællesskab. Uanset din erfaring eller baggrund kan du træde ind i gymnastikkens verden med lyst og vilje til at lære og udvikle dig.

Elitegymnast eller nybegynder?


Du behøver ikke have erfaring med gymnastik fra tidligere eller have dyrket det i mange år, du skal blot have lysten og vilje til at lære og udvikle dig som gymnast.


Vesterlund Efterskole er en af Danmarks bedste gymnastikefterskoler

Hos os er alle er velkommen. Vi ønsker at flytte alle gymnaster uanset niveau.

Du har mulighed for at forme dit eget skema og dykke ned i spændende gymnastikvalgfag, der passer til dine ønsker. 

Velkommen til en verden af fællesskab og gymnastik på Vesterlund Efterskole!

GYMNASTIKLINJER

På Vesterlund Efterskole kan du vælge at have en gymnastiklinje. Dette er ikke obligatorisk, men blot et tilbud til dig, der ønsker at nørde i en af gymnastikkens mange facetter.

 

Når du vælger en linje, betyder det, at du sammen med holdet træner to til tre gange om ugen. Ydermere er det altid med samme instruktør, så du kan føle dig tryg og udvikle dine færdigheder. På den måde får du en unik mulighed for at dygtiggøre og fordybe dig i netop dit yndlingsfag. Du kan læse mere om vores mange spændende gymnastiklinjer nedenfor.

gymvalgfag

HVILKE GYMNASTIK VALGFAG KAN DU HAVE PÅ EFTERSKOLE?

På Vesterlund Efterskole har vi et hav af spændende, udfordrende og fantastiske valgfag – hvis vi selv skal sige det.

I det følgende bliver du præsenteret for vores valgfag i gymnastik.

Gymnastikpiger på efterskole

DANS

I’m a paragraph. Double click

me or click Edit Text. It's easy  to make it your own.

I valgfaget dans er der fokus på danseuniverset mange muligheder. 

I dans vil du blive undervist i forskellige stilarter som eksempelvis dancehall, hiphop, house, waacking eller den klassiske grundteknik fra ballet. 

Fælles for alle stilarterne er, at kroppen og bevægelsesglæden er i fokus. 

Vælger du dans, lover vi dig, at du bliver udfordret anset dit niveau. 

Gymnastikefterskole i jylland - Vesterlund Efterskole

HÅNDSTAND

I valgfaget håndstand vil du blive udfordret anset dit niveau. 

Vi skal bl.a. arbejde med at kunne stå længe på hænder, forskellige håndstandspositioner, handstand-walk og alle former for stem. 

Da smidighed er et vigtigt element til at blive en bedre gymnast, vil faget også lægge vægt på fleksibilitetstræning. 

Vil du blive bedre til at stå på hænder, så skal du vælge valgfaget håndstand. 

PIGERYTME

I pigerytme arbejder vi med dygtiggørelse af dig som rytmisk gymnast gennem alle gymnastikkens facetter. 

Vi arbejder med alt fra smidighed, teknik, afsæt, kontraster og dit personlige udtryk i gymnastikken. 

Her er plads til udfoldelse og dygtiggørelse uanset hvor meget erfaring du har med rytmisk gymnastik. 

Efterskolegymnastik

SPRING BEGYNDER/ØVEDE

Valgfaget springbegynder/øvede henvender sig til dig som har lysten og viljen til at lære eller udvikle springgymnastikken mange muligheder. 

I faget vil du blive introduceret til en række forskellige spring og redskabsopstillinger som helt sikkert vil dygtiggøre dig. 

Der arbejdes på forskellige niveauer og har det formål, at udvikle dig som springgymnast, samt vise glæden ved springgymnastik. 

Efterskole med gymnastik
TeamGym på Efterskole

I valgfaget TeamGym spring vil du arbejdet målrettet med trampet -, pegasus - og banespring. 

Du vil blive undervist at dygtige og engagerede trænere, samt opleve en holdånd der er uundværlig. 

Er dette noget for dig, så skal du vælge valgfaget TeamGym spring og løfte dit niveau til nye højder. 

Læs mere om: TeamGym på Efterskole.

Gymnastik Efterskole i Jylland

TUMBLING

Kan du lide fart og kraft, er du landsholdsgymnast, øvet eller nybegynder, men blot har lysten og modet på at baglænsspring skal være vejen frem - så skal du vælge tumbling.

Du vil blive præsenteret for en masse spændende stationer, som dygtiggør dig i det baglæns univers.

I tumbling vil du blive undervist af Danmarks dygtigste instruktører, herunder landsholdstumbler Rasmus Steffensen og landstræner Oliver Bay. 

Gymnastik på efterskole

FACEOFF

Valgfaget FACEOFF henvender sig til dig som elsker at lege, eksperimentere og springe i en intens stemning og forventningsfuld atmosfære.

FACEOFF sætter kreativiteten på prøve og der vil blive leget både med skæve spring og skæve redskabersopstillinger. Du vil prøve grænser af og blive udfordret i fede og trygge rammer, hvor vi sammen skaber noget nyt og spændende.

 

Der vil være høj musik og god stemning, når FACEOFF valgfaget indtager springcentret. Dette valgfag er både for drenge og piger, der elsker at udfordre sig selv og eksperimentere med anderledes og skæve spring, såvel som de største spring man kan lave.

 

FACEOFF valgfaget er lavet i samarbejde med FACEOFF, som selv holder en stor konkurrence årligt. Vi kommer også til at samarbejde med andre efterskoler og konkurrere imod dem, som har FACEOFF valgfag.

Unavngivet 1_edited.jpg
DSCF4438.jpg

FÆLLESGYMNASTIK

Vesterlund er en gymnastikefterskole - Alle kan dog være med! 

 

Efterskolegymnastik skaber et stærkt fællesskab og giver udfordringer til alle. Uanset om du er nybegynder eller har slået kolbøtter siden du blev født, vil gymnastik på Vesterlund Efterskole give dig en følelse af at være en uundværlig brik i et stort forpligtende fællesskab.

To gange om ugen har du fællesgymnastik, det er obligatorisk for alle. Det kan både være i form af en fællestræning – drenge og piger sammen, men også være opdelt mellem kønnene. I fællesgymnastik arbejder vi med at give dig basisfærdigheder inden for rytmisk grundgymnastik, kondition, koordination og styrke, som danner forudsætningerne for arbejdet med vores fælles opvisning.

OPVISNING

En sitrende energi, kuldegysninger og minder for livet – det er, hvad opvisningerne kan give dig, som elev på Vesterlund Efterskole.

Uanset hvilke gymnastikfærdigheder du besidder, om du er nybegynder, landsholdsgymnast eller et sted derimellem, vil du være en unik og uundværlig brik i vores fælles gymnastikopvisning.

Hvert forår tager vi rundt i hele Danmark og viser vores gymnastikopvisning. Det skal ikke være en hemmelighed, at vi er kendt for vores opvisninger, som er af meget høj klasse. I efteråret begynder vi så småt at arbejde med opvisningsprogrammet. Det gør vi både i fællesgymnastik og i obligatoriske træningsweekender. Når vi kommer tilbage efter juleferien, går vi for alvor i gang med målrettet undervisning frem mod opvisningerne. Når foråret kommer, kører vi i bus fra egn til egn i Danmark og fyrer opvisningen af med et brag.

ELEV UDTALELSE

”Alle de timer vi har brugt på at svede sammen til de obligatoriske gymnastiktimer og alle de sange vi sammen har sunget. At være en del af noget større er den vildeste følelse og det mest betydningsfulde jeg nogensinde har oplevet”.  

FYSIOTERAPEUT

På Vesterlund Efterskole står tiden aldrig stille. Et normalt ugeforløb indeholder mange timers fysisk aktivitet.
Det kræver en god fysisk grundform. Er din grundform ikke god nok, risikerer du at få en overbelastningsskade.

Du kan naturligvis også bare være uheldig og komme til skade. I begge situationer kan du få behandling af vores dygtige fysioterapeut Morten Askjær. 

Han behandler skaden og tilrettelægger et genoptræningsprogram, så du hurtigt kommer i gang med det der er sjovest – nemlig at deltage i alle idrætsaktiviteterne.

 

Hos skolens fysioterapeut kan du få:

Professionel vurdering og skadesbehandling.

 

Genoptræningsprogram.

VIL DU VIDE MERE?

Vil du gerne vide mere om gymnastik på Vesterlund Efterskole, så kom endelig forbi til et besøg.
Her vil vi bl.a. fortælle, hvor meget gymnastikken fylder i din efterskolehverdag.

bottom of page