DSCF0955.jpg

F.A.Q

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Her kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål.

Hvis du ikke kan finde svar, så er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 75 73 61 11 eller skrive til kontor@vesterlund-efterskole.dk

ER VESTERLUND EFTERSKOLE NOGET FOR MIG?

Vesterlund Efterskole er for dig, der vil udvikle dit talent og fordybe dig fagligt i et intenst efterskoleår båret af stærke venskaber i et forpligtende fællesskab. Vi stiller ingen krav til dit niveau i dag, men vi forventer, at du arbejder stenhårdt på at forbedre dig både fagligt, socialt, personligt og sportsligt.

I HVOR GOD TID SKAL JEG MELDES IND?

Alle vores værelser er hvert år fyldt op med glade efterskoleelever. Vil du opleve et fedt efterskoleår på Vesterlund Efterskole, anbefaler vi, at du bliver skrevet op 3 – 4 år før, du ønsker at gå på skolen. Ønsker du at skrive dig op? Klik her

HVAD KOSTER DET AT BLIVE SKREVET OP?

Vesterlund Efterskole er bare lidt mere af det hele, og vi er glade for, at du overvejer vores skole. Det er GRATIS at blive skrevet op på venteliste. Bliver du optaget, koster det 600 kroner. På www.efterskolerne.dk kan du søge efter Vesterlund Efterskole og få en nogenlunde beregning af hvad et efterskoleophold ca. vil koste dig.

HVILKET NUMMER ER JEG PÅ VENTELISTEN?

Du er altid velkommen til at ringe til kontoret på 75 73 61 11. De giver dig din aktuelle placering med et smil og med stor forståelse for din spænding og nysgerrighed.

HVILKE VALGFAG KAN JEG FÅ PÅ VESTERLUND EFTERSKOLE?

Det kan være svært at vælge sine yndlingsvalgfag. Men fortvivl ikke. På Vesterlund Efterskole kan du nemlig vælge hele 8 valgfag. Vælger du friluftsliv, Urban Street Zone eller en gymnastiklinje, må du ”nøjes” med 6 valgfag, da vi bruger to valgfagsblokke pr. gang.

HVORNÅR VÆLGER JEG VALGFAG?

Du har sikkert allerede smugkigget og fundet nogle favoritter blandt valgfagene. Men de fleste elever er som regel lidt i tvivl om, hvad de skal vælge. Derfor skal du først vælge, når du ved skoleårets start har fået præsenteret alle valgfag. Ved juletid kan du vælge nye valgfag.

SKAL JEG HAVE GYMNASTIK?

Ja, gymnastiktræningen er obligatorisk to gange om ugen, og i løbet af året skal du deltage i nogle træningsweekender. Er det nok for dig, kan du sammensætte dit valgfagsskema som du vil ud fra et hav af andre fede og sjove muligheder. Vi lover dog, at gymnastiktræningen bliver sjov og skaber et stærkt sammenhold, der kulminerer i ekstatiske jubelscener til opvisninger rundt omkring i landet.

HVAD KOSTER ET EFTERSKOLEOPHOLD?

Ok, nu bliver det lidt langhåret… Men et efterskoleophold koster i skoleåret 2021/2022, før statsstøtten er trukket fra, 2.595 kroner pr. uge. Det beløb dækker alle udgifter, som er fælles for eleverne. Det vil sige undervisning, kost og logi, opvisningstøj til gymnastik, skoledragt, rejser til udlandet, ekskursioner, teater og biografture. Statsstøtten beregnes på baggrund af forældrenes bruttoindkomst og udgør i skoleåret 2021/2022 et interval mellem 630 kroner og 1.308 kroner pr. uge.
Herudover betaler I ved optagelse et registreringsgebyr på 600 kroner og et indmeldelsesgebyr på 3.000 kroner.

MÅ JEG KOMME AT SE EFTERSKOLEN?

Selvfølgelig! Vi er da glade for, at du overvejer at få et fedt år på Vesterlund Efterskole med uforglemmelige oplevelser og venskaber for livet. I løbet af skoleåret kan du på vores hjemmeside booke en rundvisning til vores besøgsaftener. Her vil du få en rundvisning af vores nuværende elever, samt høre forstander Søren Haubjerg fortælle om efterskolelivet på Vesterlund Efterskole. Du er naturligvis også velkommen til at ringe til kontoret på 75 73 61 11.