GYMNASTIK

Gymnastik på Vesterlund er fællesskab. Det er her, du virkelig kan mærke fællesskabsfølelsen, se hvor meget vi alle sammen rykker i et forpligtende fællesskab og skabe mindeværdige oplevelser. I gymnastikken hos os, kan alle være med, så du behøver ikke have erfaring med gymnastik fra tidligere, eller have dyrket det i mange år, du skal blot have lysten og vilje til at lære og udvikle dig. Hvis du er helt vild med gymnastik, så har du muligheden for at kombinere dit helt eget skema med en masse spændende gymnastiklinjer, som netop passer til dig.

GYMNASTIKLINJER

På Vesterlund Efterskole kan du vælge at have en gymnastiklinje. Dette er ikke obligatorisk, men blot et tilbud til dig, der ønsker at nørde i en af gymnastikkens mange facetter. Når du vælger en linje, betyder det, at du sammen med holdet træner to til tre gange om ugen. Ydermere er det altid med samme instruktør, så du kan føle dig tryg og udvikle dine færdigheder. På den måde får du en unik mulighed for at dygtiggøre og fordybe dig i netop dit yndlingsfag. Du kan læse mere om vores mange spændende linjer nedenfor.

BASISSPRING
DANS
GRAND PRIX
PIGERYTME
TEAMGYM DRENGE
TEAMGYM PIGER
TUMBLING
DSCF4438.jpg

FÆLLESGYMNASTIK

Gymnastik skaber et stærkt fællesskab og giver udfordringer til alle. Uanset om du er nybegynder eller har slået kolbøtter siden du blev født, vil gymnastik på Vesterlund Efterskole give dig en følelse af at være en uundværlig brik i et stort forpligtende fællesskab.

To gange om ugen har du fællesgymnastik, det er obligatorisk for alle. Det kan både være i form af en fællestræning – drenge og piger sammen, men også være opdelt mellem kønnene. I fællesgymnastik arbejder vi med at give dig basisfærdigheder inden for rytmisk grundgymnastik, kondition, koordination og styrke, som danner forudsætningerne for arbejdet med vores fælles opvisning.

OPVISNING

En sitrende energi, kuldegysninger og minder for livet – det er, hvad opvisningerne kan give dig, som elev på Vesterlund Efterskole.

Uanset hvilke gymnastikfærdigheder du besidder, om du er nybegynder, landsholdsgymnast eller et sted derimellem, vil du være en unik og uundværlig brik i vores fælles opvisningsprojekt. Hvert forår tager vi rundt i hele Danmark og viser vores gymnastikopvisning. Det skal ikke være en hemmelighed, at vi er kendt for vores opvisninger, som er af meget høj klasse. I efteråret begynder vi så småt at arbejde med opvisningsprogrammet. Det gør vi både i fællesgymnastik og i obligatoriske træningsweekender. Når vi kommer tilbage efter juleferien, går vi for alvor i gang med målrettet undervisning frem mod opvisningerne. Når foråret kommer, kører vi i bus fra egn til egn i Danmark og fyrer opvisningen af med et brag.

GYMNASTIK VALGFAG

På Vesterlund Efterskole har vi et hav af spændende, udfordrende og fantastiske valgfag – hvis vi selv skal sige det. I det følgende bliver du præsenteret for vores valgfag i gymnastik.

BASISSPRING

Basisspring er for dig, der aldrig har prøvet at springe før – eller som kun har ganske lidt erfaring med spring. Det er et utroligt populært fag blandt vores elever, da du på rekordtid har mulighed for at udvikle dig.

DANS

Du vil undervist i forskellige stilarter som eksempelvis dancehall, hiphop, house, wacking eller den klassiske grundteknik fra ballet. Vælger du dans, lover vi dig, at du bliver udfordret uanset dit niveau.

PIGERYTME

I pigerytme arbejder vi med dygtiggørelsen af dig som rytmisk gymnast gennem alle gymnastikkens facetter. Vi arbejder med alt fra smidighed, teknik, tyngde, afsæt, kontraster og dit personlige udtryk i gymnastikken. Her er plads til udfoldelse og dygtiggørelse uanset hvor meget erfaring du har med rytmisk gymnastik.

PIGERYTME (ØVEDE)

Ønsker du virkelig at nørde med gymnastikken? I valgfaget Pige Rytme (øvede) får du alt det, du også får i Pige Rytme plus et ekstra lag af teknik og rytmiske udfordringer.

TEAMGYM SPRING

Målrettet træning, dedikerede og vanvittig dygtige trænere samt en holdånd der sparker røv, det er, hvad du kan opleve i valgfaget TeamGym spring.

TUMBLING

Kan du lide fart og kraft, er du landsholdsgymnast eller nybegynder og har du mod på at baglæns skal være vejen frem – så skal du vælge Tumbling. I Tumbling vil du blive undervist af Danmarks dygtigste instrukøtrer inden for Tumbling. Alle har de tilknytning til det danske landshold.

ELEV UDTALELSE

”Alle de timer vi har brugt på at svede sammen til de obligatoriske gymnastiktimer og alle de sange vi sammen har sunget. At være en del af noget større er den vildeste følelse og det mest betydningsfulde jeg nogensinde har oplevet”.