top of page

ØVRIGE VALGFAG

øvrigvalgfag
Badminton 2.jpg

BADMINTON

Elsker du at slå den lette fjerbold ned på din modstanders banehalvdel? Når du vælger valgfaget badminton, lærer du, hvordan du snyder din modspiller på den anden side af nettet. Hvad enten du er nybegynder eller erfaren badmintonspiller, kan vores underviser i badminton løfte dit niveau til nye højder. I valgfaget træner du alle dele af spillet, får sved på panden og hygger os med både single – og doublekampe. Desuden deltager vi i efterskolestævner.

Cozy cooking.jpg

COZY COOKING

Ved du hvad flødeboller, friske forårsruller, donuts, pizza og pandekager har til fælles? Det er naturligvis Cozy Cooking. I valgfaget hygger vi os med at kokkerere, bage, stege, koge og mange andre sjove gastronomisk påfund. Cozy Cooking er et populært valgfag. Det er sjovt og hyggeligt afbræk i en dag præget af sport og boglige fag. I Cozy Cooking er der plads til alle, og det handler lige så meget om at tale elevfester, venner, veninder og familie, som det handler om at lave mad.

E-SPORT

Kan du lide at spille computerspil sammen med dine kammerater? Så skal du vælge valgfaget E-sport. I valgfaget E-sport kan alle være med. Hovedspillet vil være CS:GO, men vi vil også prøve andre spil. Du skal bare være klar til at udfordre dig selv og være villig til at lære. Hertil arbejder du med forskellige taktikker, reaktionsevnen, samt lærer hvor vigtigt det er at kommunikere undervejs.

E-sport.jpg

FITNESS

Er du vild med fysisk træning, så er valgfaget fitness og styrketræning noget for dig. I valgfaget kommer du til at fordybe dig i krop, form og teknik, så du lærer, hvad der skal til for at holde kroppen sund og stærkt i mange år. I løbet af skoleåret kommer du til at stifte bekendtskab med en masse spændene træningsformer på egen krop, heriblandt styrketræning, cardio-træning og funktionel træning. Du vil altså have mulighed for at tilegne dig en bred vifte af erfaringer inden for trænings- og fitnessverdenen.

Fitness + Styrketræning.jpg
Fodbold.jpg

FODBOLD

Hvad enten du synes, det er fedt at af drible modstanderen, eller spille krumtap i forsvaret, har valgfaget fodbold brug for dig. Du kan nemlig være med uanset niveau, bare du har lysten til at lære og blive en bedre fodboldspiller. Du vil udvikle dine fysiske færdigheder, driblinger, finter og skud, samt få en taktisk forståelse for spillet. I løbet af skoleåret deltager vi i forskellige efterskoleturneringer samt regionsmesterskaberne i fodbold.

smykker.jpg

SMYKKER

Smykkedesign er for dig, der elsker at arbejde kreativt og innovativt med udvikling, design og fremstilling af dine helt egne kreationer af fingerringe, øreringe og vedhæng til armbånd og halskæde. I valgfaget guider vores smykkespecialist dig igennem designprocessen, hvor du starter med en spæd idé og slutter med et smukt, råt eller elegant smykke. I Smykkedesign udvikler du din kreativt og dine tekniske færdigheder. Du lærer kunsten at bukke og folde sølvet og arbejder med emaljebelægning på dine smukke sølvsmykker.

STRIK

Tænk at kunne gå i en hue eller en trøje du selv har strikket! Det har du mulighed for på Vesterlund. I dag er modebilledet fyldt med strik i alle afskygninger. Når du har lært at strikke og kan følge en opskrift, kan du strikke hvad som helst! Du vil lære at strikke ret og vrang, som er de basale teknikker for ethvert strikkeprojekt. I løbet af dette valgfag er planen at du strikker en trøje til dig selv. Hvis du har idéer til andre projekter, er det selvfølgelig også muligt. Du kan selvfølgelig tage dit strik med på værelset. Måske vil du opleve, at du bliver bidt af at strikke - det er både afslappende og socialt. Man kan nemlig både snakke og strikke samtidigt!

Strik.jpg

VOLLEYBALL

I valgfaget volleyball lærer du alt om fingerslag, baggerslag og smash. Du lærer om flyvende pandekage-redninger på din banehalvdel og andre nye teknikker, hver gang vi træner. Volleyball er for dig, der kan lide et stærkt fællesskab med sved på panden. Kampene kræver gode reflekser, og du lærer at tænke lynhurtigt i samarbejde med dine holdkammerater. Desuden deltager vi i efterskolestævner.

Volley.jpg
Urban Street Zone.jpg

URBAN STREET ZONE

Tændes du af vilde tricks, høj fart og et stærkt fællesskab? Så skal du vælge valgfaget Urban Street Zone. Valgfaget er for dig, der har lyst til at lære eller dygtiggøre dig på scoot (løbehjul), blades (rulleskøjter) eller skateboard. Du kan derfor sagtens være nybegynder eller være på landsholdet, blot du har lysten og viljen til at lære og udvikle dig. Vores samarbejde med Urban Street Zone gør det muligt at træne i Danmarks største indendørs skatehal med ramper, rails og meget mere. Et valgfag i scoot, blades og skateboard passer godt ind på Vesterlund Efterskole, da vi elsker at bevæge os, lege og udfordre os selv. Valgfaget kombineret med efterskolelivet på Vesterlund Efterskole, er et perfekt match for dig, som har lysten og viljen til at udvikle og dygtiggøre dig. Du har mulighed for at vælge valgfaget Urban Street Zone 6 timer om ugen.

Gym Equipments

BOOTCAMP

Er du klar på at svede, grine og forbedre dig fysisk – så skal du vælge Bootcamp. Vi giver den fuld gas i 50-60 minutter med de bedste holdtræningsformer, som du kender fra diverse fitnesscentre. Vi vil have forskellige forløb som eks. stram op, yoga, step, cirkeltræning osv. Efter den fysiske træning vil der være udstrækning, afspænding eller smidighedstræning.

Så er du klar på at komme i bedre form, være stolt af dig selv og hygge dig – så skal du vælge Bootcamp. 

HÅNDBOLD

I’m a paragraph. Double click

me or click Edit Text. It's easy  to make it your own.

Tager du ikke tager bolden i hånden og giver håndbolden en chance – misser du 100 procent de skud, du ikke tager. På Vesterlund Efterskole er der nemlig plads til alle, uanset hvilket niveau du har. Alle har lov til at forsøge at afgøre kampene.

Er man begynder, så lærer man basisfærdighederne, som er forudsætningen for videreudvikling.

Er man klubspiller – uanset niveau – giver undervisningen mulighed for, at den enkelte bibeholder og udvikler sit klubniveau. Desuden vil man få ansvar på banen og herigennem lære fra sig til de ikke så øvede spillere.

Ball in Net

GOLF

Er du inkarneret golfspiller eller blot vil lære golfspillets mange færdigheder, så har du muligheden på Vesterlund Efterskole. 

Undevisningen foregår i et tæt samarbejde med Give Golfklub. Golfklubbens faciliteter såsom driving range, par 3 bane og putting green står til rådighed for dig. Derudover vil du få mulighed for undervisning af en protræner fra Give Golfklub. 

Undervejs i undervisningen arbejder du hen imod DGU's golfkørekort, som gør det muligt at spille 18 huller på samtlige baner rundt i Danmark. 

Golf Balls
Mechanic

FROM BOYS TO MEN

Hvad skal der til for at træde ind i de voksnes rækker på den fede måde? I ’From boys to men’ får du det store skill set til at blive en mand, så du ærligt kan svare ”ja”, når svigerfar spørger, om du kan skifte dæk på bilen og ved, hvordan du aflæser en oliepind.

 

Vi skal igennem en lang række af forskellige aktiviteter, som vinterbadning, Hammerslag, lave ægte far-mad og træne ’Samtalen med svigerfar’. Disclaimer: Indtag af meget stærk kaffe kan forekomme.

Writing Letters

DEN GODE GERNING

I Den Gode Gering skal du være med til at sætte et aftryk på verdenen. Både i den nærmeste verden - både blandt din familie, venner, her på Vesterlund, men også ude i den store verden.


Det kan bl.a. være, at du skal være med til at samle penge ind til et skoleprojekt i Tanzania, skrive et sødt brev til én som trænger, være med til at sætte præg på skolen i form af udsmykning af en væg og mange flere gode gerninger.

Hand Gester

MINDFULNESS

I’m a paragraph. Double click

me or click Edit Text. It's easy  to make it your own.

Har du brug for at give din hjerne en tiltrængt pause og din krop lidt selvforkælelse, så er Mindfulness faget for dig.
Her skal vi blandt andet øve os i at være nærværende og til stede i nuet gennem vejrtrækningsøvelser, meditation og fokuseringsøvelser. Vi skal lære at give slip på vores tanker og give vores sind lidt kærlighed.
Derudover skal vi forkæle os selv med massage, yoga, gåture og meget andet.
Er du klar på at give dig selv en velfortjent pause fra dit travle efterskoleliv, så skal du helt sikkert vælge Mindfulness.

Meditation
bottom of page