KOSTPOLITIK PÅ
VESTERLUND EFTERSKOLE 

KOSTPOLITIK PÅ VESTERLUND EFTERSKOLE


Her på Vesterlund Efterskole har vi en aktiv og målrettet kostpolitik.

De centrale dele af skolens kostpolitik er: 

  • God, sund og varieret kost hver dag.

  • Skolens mad er lavet fra bunden.

  • Det er vigtigt for os at bevidstgøre elever om, at sund mad er vigtig for læring samt fysisk formåen.

  • Vesterlund Efterskole følger de 7 kostråd for at give eleverne sunde vaner.

  • Køkkenet er et vigtigt læringssted, hvorfor eleverne inddrages i arbejdet i køkkenet.

  • Alle elever skal opleve at få god mad. Derfor tilbyder køkkenet også god mad til elever med særlige behov. 

  • Der serveres frugt ved alle måltider

Her på Vesterlund bliver der serveret tre hovedmåltider og tre mellemmåltider. Disse seks måltider har til formål først og fremmest at sikre, at eleverne får den næring de skal have, at hjælpe til, at deres blodsukker er stabil i forhold til den varierede hverdag de har med boglig undervisning og masser af aktive valgfag og gymnastik blandet sammen. 

ELEVER I KØKKENET:

For os er køkkenet et vigtigt læringssted, og derfor er eleverne inddraget i hele madproduktionen. Derudover stifter de også bekendtskab med de hygiejniske regler i køkkenet, grundlæggende ernæringsprincipper, madspild, og vigtigheden af et velfungerende samarbejde i et arbejdsfællesskab. En elev er i køkken i én uge i løbet af et skoleår. 

MADSPIL OG BÆREDYGTIGHED: 

Her på Vesterlund har vi en aktiv politik for nedbringelse af modspil og brugen af engangsemballage. 

MORGENMAD: 

Anrettes som buffet:

  • skemad, müesli, skyr, havregryn, cornflakes mv.

  • varmt brød, ost, marmelade mv. 

  • te, kaffe og mælk.

MIDDAGSMAD: 

Anrettes som buffet med varm mad som udgangspunkt. Variationen i menuerne er stor, hvor eleverne møder nye og spændende sammensætninger, med det fokus at udvide deres madoplevelser og smagsoplevelser.  

  • Blandede salater tilpasset årstiderne

  • Menuer indeholdende forskellige slags kød 

  • Supper i forskellige varianter 

  • Varme tærter 

  • En ugentlig vegetardag 

  • En ugentlig fiskedag

AFTENSMAD:

Anrettes som kold buffet med forskellige slags pålæg og varierede lune retter som eks. varm leverpostej, karrysild mv.

 

MELLEMMÅLTIDER:

Ved de tre mellemmåltider tilbydes eleverne enten rugbrød, boller, knækbrød mv. og pålæg, samt frugt.

 

I forbindelse med højtider og særlige arrangementer på skolen, serveres der indbydende og lejlighedstilpasset festmad.  

 
Greek Food
SmE_gr.png
MFVM-webbanner-400x200.png